A sikeres munkahelyi csapatmunka titkai

Hirdetés
Hirdetés

2020.03.13.

Cikkek

A sikeres munkahelyi csapatmunka titkai


Tanácsok sikeres csapatmunkához

A legtöbb cég életében elengedhetetlen a hatékony csapatmunka, egyetlen cég sem működhet e nélkül igazán sikeresen. E vajon mitől lesz hatékony az alkalmazottak közötti csapatmunka igazán? Hogy lehet rugalmasabbá tenni az alkalmazottak közös munkavégzését? A következőkben ehhez adunk néhány tanácsot!


Hozzatok megfelelő alapszabályok! 

A csapatmunka során elengedhetetlenek a szabályok, és az, hogy mindenki ismerje ezeket tű pontosa. A csapattagok tudják, mi a pontos feladatuk, miért felelősek, kinek kell beszámolniuk az eredményekről, kitől kérhetnek segítséget, milyen határidők, és szankciók vannak. Valamint, ami a legfontosabb, hogy mindenki ismerje a közös célt is.

 

Megfelelő ellenőrzési szint 

Nehéz megtalálni a megfelelő ellenőrzési szintet. Egy csapatot nem szabad magára hagyni, irányítani és terelgetni kell, esetleges nézeteltérések esetén közbe lépni, megoldani a felmerülő ellentéteket, problémákat. Viszont bizonyos dolgokban szabad teret kell adni nekik, és hagyni, hogy megoldjanak bizonyos problémákat, hiszen lényegében ez is a feladatuk, hogy közösen döntéseket hozzanak, és problémákat oldjanak meg. Folyamatosan monitorozni kell a helyzetet, és szükség esetén a megfelelő mértékben beavatkozni.

 

Kommunikáció fejlesztése

A csapatmunka során a legfontosabb a csapattagok megfelelő kommunikációja egymás között. Ezt azonban szerencsére lehet fejleszteni. Méghozzá úgy, ha a csapattagok jobban megismerik egymást, közös élményeket szereznek, közösen csinálnak dolgokat a munkán kívül. A legjobb megoldás erre csapatépítő tréningek szervezése, ahol az alkalmazottak az irodán túl is időt tölthetnek el egymással, méghozzá nagyon értékeset. Keressetek egy megfelelő csapatépítő  helyszínt, szervezzetek izgalmas programokat, és dolgozzatok játszva a munka hatékonyságán!
 

Szerző: VN

Ossza meg!

Vissza: Cikkek
címkék:

Kommentek


Hirdetés
Wellness Egerben

Tovább


Mielőtt wellness hétvégre indulunk, feltétlenül nézzünk utána, hogy a kiválasztott szállodában milyen lehetőségeket találunk. Sok olyan hotel van, aki ugyan wellness szállodának hívja magát, de tulajdonképpen az összes wellness...

babavárás

Tovább


Amikor babát várunk, a kezdeti rosszullétek után, szinte olyan, mintha a Menyországban járnánk. Boldogan nézegetjük a babaruhákat és ezer könyvet elolvasunk, hogy mindennel tiszában legyünk, mire a babánk megszületik. Persze a sok...