Rendezvényszervezési kisokos: A rendezvényszervezés alapjai

Hirdetés
Hirdetés

2019.11.29.

Cikkek

Rendezvényszervezési kisokos


Rendezvényszervezés lépésről-lépésre

Egy rendezvényt nem is olyan könnyű megszervezni, mint először gondolnánk. Hogy hogyan érdemes belefogni? Először is ajánlott még a legelején leülni, és alaposan átgondolni mindent, a legapróbb részletekig, hogy ne közben jöjjenek az apró buktatók. Mutatjuk mikre kell különösen odafigyelni!


A miértek és a hogyanok

Milyen eseményről van szó, milyen jellegű ünnepséget szeretnénk, hányan lesznek meghívva, honnan jönnek a vendégek, mikor lesz, mi a legmegfelelőbb időpont? Mikre lesz szükség? Gondolunk itt az üzleti eseményekhez szükséges prezentációs eszközökre, a gyerekzsúrok kellékeire, esküvői tánctérre, és egyebekre. Ezt mind-mind át kell gondolni.

 

Mikor legyen a rendezvény?

Nagyon nagy jelentősége van a tökéletes időzítésnek, persze ha egy évfordulóról, vagy születésnapról van szó, akkor elég konkrétan meg van adva, hogy mikor legyen maga a rendezvény. De egy esküvő esetében érdemes úgy időzíteni, hogy az időjárás is jó legyen, se hideg, se meleg ne legyen túlzottan, és mindenki rá is érjen. Persze ha időben kiosztjuk a meghívókat, akkor mindenki az eseményhez tudja igazítani a további teendőit.

 

Hol legyen a rendezvény?

A tökéletes rendezvényhelyszín kiválasztása talán a legfontosabb, de egyben nagyon nagy kihívás is. Itt figyelembe kell venni mindent, van-e szabad hely a választott időpontra, elférnek e a vendégek, kellően felszerelt-e, jó helyen van-e, az egyedi igényeket tudják-e teljesíteni, milyen a kiszolgálás, milyen a hangulat, van- e megfelelő terület a programokra. Nehéz olyan helyet találni, ami minden szempontból tökéletes, ezért elképzelhető az is, hogy bizonyos kompromisszumokat kell kötni. 

 

A további teendők

Ha megvan az időpont és a helyszín, akkor el lehet kezdeni a meghívók elkészítését, és azok kiosztását, hogy mindenki a leghamarabb értesülhessen az eseményről, és ehhez mérten tudja alakítani a naptárját, így elkerülhető, hogy a meghívottak egyéb programok miatt lemondják az eseményen való megjelenést. Nincs is jobb alkalom az olyan információk begyűjtésére, mint például ételallergia, mint a meghívók átadás. Minden apró részletre figyeljünk oda, hogy minden tökélete legyen!
 

Szerző: VN

Ossza meg!

Vissza: Cikkek
címkék:

Kommentek


Hirdetés
Wellness Egerben

Tovább


Mielőtt wellness hétvégre indulunk, feltétlenül nézzünk utána, hogy a kiválasztott szállodában milyen lehetőségeket találunk. Sok olyan hotel van, aki ugyan wellness szállodának hívja magát, de tulajdonképpen az összes wellness...

Legjobb Plus Size alkalmi ruhák

Tovább


A különböző alkalmakon, legyen az családi, vagy barát összejövetel, esetleg üzleti esemény csinosan kell megjelenni. Most segítünk, megmutatjuk, hogy melyek a legjobb Plus Size alkalmi ruhák a különböző eseményekre.