Ezek a legjobb csapatépítő programok

Hirdetés
Hirdetés

2019.12.31.

Cikkek

Legjobb csapatépítő programok


Ezek a legjobb csapatépítő programok

A csapatépítő tréningek egyre népszerűbbek. Egyre több cég vezetője ismeri fel, hogy a munkán kívüli rendezvényeknek nagyon komoly hatásai vannak, amiből profitálhatnak. Ugyanis az ilyen rendezvények következtében a közös munka, probléma megoldás hatékonysága növekedhet. Mutatjuk a legjobb csapatépítő programokat!


Közös élmények szerzése

A csapatépítők egyik célja, hogy a cég alkalmazottai jobban megismerjék egymást. Ez legegyszerűbben úgy történhet meg, ha közös élményeket szereznek. Legyen szó, kulturális látnivalók felfedezéséről, túrázásról vagy aktív programokról. Érdemes olyan csapatépítő tréning helyszínt választani, ahol ezekre van lehetőség.

 

Versenyeken való megmérettetés

Semmi sem kovácsolja jobban össze a részlegeket, mint egy verseny, ahol természetesen a cél, a legjobb eredmény elérése. Ezért mindenfajta csapatverseny nagyon jó ötlet, legyen az egy egyszerű kvíz, ügyességi pálya, lézerharc, szabaduló szoba, vagy bármilyen sport.

 

Együttes probléma megoldás

De vannak kifejezetten csapatépítőkre kifejlesztett játékos feladatok is, amelyeknek a célja, hogy egy felmerülő problémát közösen oldjon meg a csapat. Ugyanis a feladat során alkalmazott tudást a munkába is át lehet építeni. Számos ilyen feladatot lehet találni az interneten, de azért adunk néhány ötletet. 

 

Mozaik, a kreatív történet mesélős játék

A játék lényege, hogy néhány egymástól teljesen független, sőt jelentésükben messze álló szavakból minél izgalmasabb, értelmes történetet kell alkotni. Akár a munkavégzéssel kapcsolatos szavakat is be lehet vonni, de a szabály, hogy nem lehet a munkával kapcsolatos akkor sem a történet!

 

A káposzta, a kecske és a farkas esete

Ebben a játékban egy igazi elgondolkodtató problémával találja szembe magát a csapat. A csapat egy farmer, akinek van egy káposztája, egy, kecskéje, és egy farkasa, illetve egy kis ladik, amiben egyszerre csak egy dolgot tud szállítani, de neki mindent át kell vinnie a túlsó partra. Azonban ez nem olyan egyszerű, hiszen, ha a káposztával hagyja a kecskét, akkor megeszi, de a farkas is megeszi a kecskét, ha ketten maradnak. A probléma megoldásához össze kell dolgoznia a csapatnak.
 

Ossza meg!

Vissza: Cikkek
címkék:

Kommentek


Hirdetés
Wellness Egerben

Tovább


Mielőtt wellness hétvégre indulunk, feltétlenül nézzünk utána, hogy a kiválasztott szállodában milyen lehetőségeket találunk. Sok olyan hotel van, aki ugyan wellness szállodának hívja magát, de tulajdonképpen az összes wellness...

3 motivációs trükk fogyáshoz

Tovább


A fogyás egyáltalán nem könnyű feladat, betartani egy szigorú diétát, végig csinálni az edzéseket igazi kihívás, pont ezért nagyon sokan, ha bele is vágnak, gyorsan feladják. Mutatunk 3 szuper trükköt, amivel te is könnyen...