Ezért érdemes minden nap kávéznod!

Hirdetés
Hirdetés

2018.10.12.

Cikkek

5 dolog ami bebizonyítja, hogy miért jó minden nap kávézni!


Ezért érdemes minden nap kávéznod!

A kávé és a benne lévő koffein segít beindítani a testet és az elmét. Mutatunk 7 olyan indokot, amiért mindenkinek rendszeresen kellene kávét fogyasztania!  


Szereted a jó minőségű kávét? Akkor mindenképp el kell látogatnod a Széll Kálmán téren található PRE-GO-ba! Ez a kávézó Budapesten helyben pörkölt kávéval, isteni szendvicsekkel, és friss péksüteményekkel vár! 

 

1. Kávéval jobban megy az edzés

Mielőtt elkezdenél edzeni érdemes egy csésze feketekávét elfogyasztani. Ettől jobb eredményre leszel képes, hiszen a koffeintől a szervezeted kap egy lökést. Így felpörög az anyagcseréd és ezzel együtt a zsírégetés is. A fokozott vérkeringés miatt az izmaid is jobb teljesítményre lesznek képesek és a súlyvesztés is felgyorsul.

 

2. Csökken a II-es típusú diabétesz kockázata

Egy amerikai kutatás során napi négy kávét fogyasztó felnőtteket kísértek figyelemmel. Amely során megállapították, hogy ezekben az esetekben a II-es típusú diabétesz kialakulásának kockázata 50%-al csökkent. Sőt a további plusz kávé fogyasztás csészénként plusz 7%-al csökkentette az diabétesz kialakulásának esélyét.

Azért érdemes vigyázni a plusz csésze mennyiségekkel, hiszen a túlzott koffeinbevitel is káros lehet. Bár ahhoz sok kávét kell meginni egyszerre.

 

3. A mindennapi kávéval javul az agyi aktivitás szintje

A rendszeres kávéfogyasztás szerotonin, dopamin, és noradrenalin termelést idéz elő. Ezek javítják a kognitív funkciókat és fokozzák a kedélyállapotunkat. Így a napi 2-4 kávé fogyasztók körében kevesebb a depressziós, és kisebb az öngyilkosságra hajlamosak száma is.

 

4. A mindennapi kávéval elkerülhető a bőrrák

Sajnos a bőrrák, vagy a rákos megbetegedések elkerülésre nincs csodaszer, vagy pontos recept, de a tudósok mégis érdekes összefüggést találtak. Azok a nők, akik mindennap kávéznak, és 3 vagy annál több csésze kávét fogyasztanak, azok kevésbé hajlamosak a bőrrákra, mint a kávét egyáltalán nem fogyasztó hasonló társaik.

 

5. A mindennapi kávétól kicsit okosabb leszel

A mindennapi kávé felpörgeti az agyi aktivitásod, és téged is. Így ha a munkahelyen kávézol, és beiktatsz egy rövid kávészünetet, akkor felpörög a munka is, amit a főnököd imádni fog.

Az agyi aktivitás felpörgetése mellett kisebb lesz az esélyed az Alzheimer-kórra, így segít egészségesebbnek maradni.


Forrás

Ossza meg!

Vissza: Cikkek
címkék:

Kommentek


Hirdetés
Wellness Egerben

Tovább


Mielőtt wellness hétvégre indulunk, feltétlenül nézzünk utána, hogy a kiválasztott szállodában milyen lehetőségeket találunk. Sok olyan hotel van, aki ugyan wellness szállodának hívja magát, de tulajdonképpen az összes wellness...

3 legjobb ajándékötlet kislányoknak

Tovább


Gyerekeknek ajándékot venni nem egyszerű, de mégis ki mondta, hogy az lesz? A boltok polcai tele vannak jobbnál, jobb, és újabbnál újabb játékokkal. Szinte lehetetlen választani ebből a széles választékből. Gondold bele magad a...