Nézd meg, hogy mire kell figyelni a kávékészítés közben!

Hirdetés
Hirdetés

2018.07.18.

Cikkek

Gyakran kávézol? Ezeket a hibákat ne kövesd el!


Kávézás hibák

Kávézni nagyon sokan szeretnek, és sok reggel megmentője egy erős fekete. Bemutatjuk, hogy milyen hibákat nem szabad elvégezned kávékészítés közben!  


1. Nem a rövidkávé a legerősebb!


Amikor a kávénak nem feltétlen a finom ízére, hanem inkább az élénkítő hatására van szükségünk, lehetőség szerint ne válasszuk a jól megszokott, maximum 30-40 ml-nyi, rövid feketét. A kevesebb átfolyó víz miatt az eszpresszó kevesebb koffeint tartalmaz, de az aroma koncentráltabban jelenik meg, emiatt érezzük a kávét erősebbnek. Élénkítőnek tehát megfelelőbb a világosra pörkölt hosszúkávé.


2. Kerüld a kis kotyogóst!


Ha jó szívvel gondolsz is régi kotyogós kávéfőződre, inkább ruházz be egy korszerűbb eszközre, mert a nagy nyomás miatt túlságosan magas lesz az ital koffeintartalma, a hosszú átfőzési idő és a forrásban lévő víz miatt pedig rengeteg káros hatású csersav oldódik ki a kávéból.


3. Figyelj az ízesítésre!


Azt már régóta tudjuk, hogy a kávé befolyásolja vérnyomásunkat, vízhajtó hatása pedig egyéb anyagcsere-folyamatainkat. Utóbbival főként akkor kell számolnunk, amikor például a cappuccinót kakaóval vagy fahéjjal ízesítjük: előbbi ugyanis éppen ellentétes, vízfogó képességéről ismeretes, így könnyen összezavarodik szervezetünk. A fahéj viszont azonos tulajdonsággal bír, így figyeljünk arra, hogy a vízhajtó hatás felerősödhet!

 

Ha igazán minőségi kávét szeretnél inni, mindenképp el kell látogatnod a PRE-GO-ba! Egy szuper kávézó a Széll Kálmán téren, ahol igazi kávékülönlegességek várnak! A kávét elvitelre is kérheted! A kávén kívül finom szendvicsek, friss péksütemények, fitt falatok, és tésztaételek is várnak!

 

Ossza meg!

Vissza: Cikkek
címkék:

Kommentek


Hirdetés
Wellness Egerben

Tovább


Mielőtt wellness hétvégre indulunk, feltétlenül nézzünk utána, hogy a kiválasztott szállodában milyen lehetőségeket találunk. Sok olyan hotel van, aki ugyan wellness szállodának hívja magát, de tulajdonképpen az összes wellness...

Ezeket a felsőket válaszd molettként

Tovább


Egy jól megválasztott felsővel sokkal karcsúbbnak fogsz tűnni, így érdemes egy kis időt szánni arra, hogy megtudd, melyek a legjobb felsők számodra, ha telt alkattal rendelkezel!