Fogkorona fajtái és anyagai

Hirdetés
Hirdetés

2019.11.27.

Cikkek

A fogkorona fajtái


Fogkorona fajtái

A fogpótlásra sokféle eljárást alkalmaznak a fogászat területén, azonban a fogkorona az egyik leggyorsabb eljárása a sérült fog pótlásának. 


Fémkerámia korona

Az egyik legrégebbi fogkorona anyag a fémkerámia. Könnyű kiönteni és igen gyorsan elkészülhet, azonban sok embernél nem a legjobb, hiszen allergiás reakciót okozhat a fém. A fémkerámia korona készülhet aranyból, ezüstből és ezek ötvözetéből. 

 

Préskerámia korona 

A préskerámia már egy fokkal jobb, azonban ez is sok esetben allergiás reakciót válthat ki, hiszen részben tartalmaz fémet. Ennek az anyagnak a tartóssága azonban már sokkal jobb, mint a fémkerámia koronáé, viszont az ára is drágább. 

 

Cirkónium korona 

A cirkónium korona teljesen fémmentes megoldás, és szinte észrevétlen. Színe teljesen megegyezik a fogak színével, így olyan, mintha saját fogunk lenne. Érdemes rá beruházni, mivel sokkal tartósabb, mint a fent említett fajták. 

Szerző: SzSz

Ossza meg!

Vissza: Cikkek
címkék:

Kommentek


Hirdetés
Wellness Egerben

Tovább


Mielőtt wellness hétvégre indulunk, feltétlenül nézzünk utána, hogy a kiválasztott szállodában milyen lehetőségeket találunk. Sok olyan hotel van, aki ugyan wellness szállodának hívja magát, de tulajdonképpen az összes wellness...

Legjobb Plus Size alkalmi ruhák

Tovább


A különböző alkalmakon, legyen az családi, vagy barát összejövetel, esetleg üzleti esemény csinosan kell megjelenni. Most segítünk, megmutatjuk, hogy melyek a legjobb Plus Size alkalmi ruhák a különböző eseményekre.