Hogyan tarthatjuk meg a diétánkat egy ünnep ideje alatt is!

Hirdetés
Hirdetés

2018.05.31.

Cikkek

Diéta és az ünneplés


Diéta és ünneplés megfér együtt

Sokszor megesett már sok mindenkivel, hogy a diétája közben valamilyen ünneplésre került sor. Ilyenkor nagyon nagy gondot tud okozni, hogyan tartsuk be a szigorú étkezési szabályainkat a halmokban álló ételekkel szemben. Lehetséges ez egyáltalán? Kellő odafigyeléssel természetesen!


Személyesen tapasztaltam, mennyire energiaigényes betartani egy diétás étrendet, ha közbe szól egy esküvő, születésnapi buli vagy például lánybúcsú. Egy dietetikus vagy edző által összeállított diétás étrendet egyálatlán nem egyszerű követni, ha éppen halmokban álnak előtted a finomabbnál finomabb ételek és sütemények és mindenki csak azt hajtogatja: “hagyd a fenébe és egyél! Majd holnaptól diétázol!”.

Igen ám, csak ha valaki időt, energiát és ráadásul még pénzt is öl abba, hogy elérje azt az alakot, amit szeretne, annak egyáltalán nem könnyű így cselekednie. Még ha meg is próbál valami diétásabb adagot, vagy ételt fogyasztani, akkor is ott van például az alkohol fogyasztás, ami aztán egy diéta ideje alatt végképp tilos bűnözés.

Az alkohol teljesen megváltoztatja a szervezet energia és szénhidrát raktározását, így igen nagy felfordulást tud okozni a szervezetünkben.

A jótanács, ha ilyen helyzetbe kerülnél: Mindent csak mértékkel! Ne tiltsd meg magadnak, hogy megegyél egy szelet sütit, vagy megigyál egy pohárka akármit. Szüksége van a szervezetednek is arra, hogy olykor-olykor bűnözz egy kicsit és ha ezt mértékkel csinálod bztosan nem lesz gond.

Ha esetleg van beleszólásod az ünnepi helyszín kiválasztásába is, akkor pedig vedd kezedbe az irányítást és keress olyan éttermet vagy helyszínt, ahol gondoskodnak a diétás ételekről is. Hidd el, mások is meg fogják neked köszönni!

Szerző: vd

Ossza meg!

Vissza: Cikkek
címkék:

Kommentek


Hirdetés
Wellness Egerben

Tovább


Mielőtt wellness hétvégre indulunk, feltétlenül nézzünk utána, hogy a kiválasztott szállodában milyen lehetőségeket találunk. Sok olyan hotel van, aki ugyan wellness szállodának hívja magát, de tulajdonképpen az összes wellness...

A ruha rendelés előnyei

Tovább


Az utóbbi években egyre népszerűbbé vált a ruha rendelés, hiszen számos előnye van annak, ha az internetről rendelsz ruhát. Nézzük, hogy mik is pontosan ezek!