A 10 legszebb strand a bolygón

Hirdetés
Hirdetés

2018.07.10.

Cikkek

10 legszebb strand a világon


A világ legszebb strandjai

Kedveled az igazán gyönyörű helyeket? Minden évben a kedvenc programod a nyaralás? Ha pénztárcád engedi, ezekre a helyekre mindenképp látogass el, hisz ez a 10 legszebb strand a világon!


Kanada legnagyobb online utazási oldala, bemutatta a világ 50 legszebb strandját, melyet specialisták, turisztikai szakemberek és világjáró segítségével választottak ki. Fontos szempont volt a kiválasztásnál a vízminőség, a homok minősége, hogy milyen arányban napos a vízpart, illetve az átlagos hőmérséklet, meg persze a látvány amit nyújt. Mi az 50-es listából az első 10-et mutatjuk be, de a Flight Network oldalán megtalálhatjátok a teljes listát!

 

1. Grace Bay

Grace Bay

A Grace Bay Turks- és Caicos szigeteken helyezkedik el, az első helyet a kristálytiszta vize és a kavics mentes puha, hófehér homok miatt kapta, illetve azért, mert az egy évben 319 napon kerszetül napsütéses.

 

2. Whitehaven Beach

A Whiteheaven Beach Ausztráliában található a Whitsunday szigeteken. Hét kilóméteres partszakasszal rendelkezik és csodás fehér homokja van. A fehér homok mellett gyönyörű zöldelő erdővel és kristálytiszta vízzel várja az oda látogatókat.

 

3. Anse Lazio

Anse Lazio

Anse Lazio a Seychelle-szigeteken belül a Praslin-szigeten található az Indiai Óceán közepén. Talán a leginkáb csábító tény, hogy az Anse Lazio 27 fokos átlagos vízhőmérséklettel rendelkezik, így az igazán fázósak is kellemesen fürödhetnek benne. A partjai aranyra emlékeztető színű homokkal fedettek, a vize szintén tiszta és erdővel borított a környéke.

 

4. Pink Sands Beach

Már a nevéből is kitalálhatjuk miért is olyan csodás strand ez, ügyanis a “Pink Sand” rózsaszín homokot jelent angolul. A Bahamákon található Pink Sands Beach körülbelül 5 kilóméteres parttal rendelkezik, ami rózsaszín színét egy tengeri élőlény okozza, ami igen csak apró, mikroszkópikus méretű, ez a Foraminifera. Az élőlényeket kagylószerű rózsaszín burkolat borítja, ezt, illetve ennek lemorzsolódásait sodorja a víz a partra, ezért pompázik rózsaszínben.

 

5. Navagio Beach

Navagio Beach

 

 

6. Baia Dos Porcos

Baia Dos Porcos

 

 

7. Playa Paraiso

Playa Paraiso

 

8. Hyams Beach

Hyams Beach

 

9. Hidden Beach

Hidden Beach

 

10. Trunk Bay

Trunk Bay​​​​​​​

Szerző: Gergely Ferenc

Ossza meg!

Vissza: Cikkek
címkék:

Kommentek


Hirdetés
Wellness Egerben

Tovább


Mielőtt wellness hétvégre indulunk, feltétlenül nézzünk utána, hogy a kiválasztott szállodában milyen lehetőségeket találunk. Sok olyan hotel van, aki ugyan wellness szállodának hívja magát, de tulajdonképpen az összes wellness...

Ezeket a felsőket válaszd molettként

Tovább


Egy jól megválasztott felsővel sokkal karcsúbbnak fogsz tűnni, így érdemes egy kis időt szánni arra, hogy megtudd, melyek a legjobb felsők számodra, ha telt alkattal rendelkezel!